Systemisch werk

Praktijk Maud Soeters Systeem opstellingen

Wat is systemisch werk?

Systemisch werk is een vorm coaching waarin gewerkt wordt met individuele opstellingen in de ruimte en in de visualisatie. Dus jij en ik werken samen, zonder een ruimte vol met representanten. Ik werk dus met jou en eventueel met je partner erbij. Er zijn geen andere mensen  bij nodig. Dat is heel praktisch.

Systemisch werk is ontstaan uit de familie opstellingen van Bert Hellinger. 

 

Mijn manier van werken bestaat dus uit het doen van opstellingen in de ruimte, maar ook uit visualisaties waar ik je meeneem in een situatie.

Bij een visualisatie werken we met de Urim code stoel. Vaak breng ik je in een lichte trance. Met je ogen open of dicht kijk je naar iets of iemand op een bepaalde plek in de ruimte om zodoende informatie te krijgen en veranderingen te maken.

Voor jou is deze werkwijze goed te volgen en zo kijken we samen naar wat een situatie laat zien en wat jouw rol is en wat er speelt. En vooral wat er nodig is, om de situatie of het probleem op te lossen.

 

Binnenin ieder systeem (je gezin, je realtie, je werk etc.) gelden bepaalde geschreven en ongeschreven regels en juist die laatste, daar gaat het hier om. 

 

Door systemisch werk krijg je inzicht in jouw plek in het systeem en je verhouding tot andere delen of personen in dat systeem. Je kunt op deze manier zien, voelen en ervaren wat er speelt en wat maakt dat dingen gebeuren.

Daarbij is het ook mogelijk om veranderingen in gang te zetten. Het is bijzonder om te ervaren wat er dan gebeurt. In de energie zijn zaken vaak in de sessie te veranderen. het effect ervan ga je later in je dagelijks leven ervaren.

 

Systemisch werk biedt je helderheid en oplossingen bij heel uiteenlopende vragen. 

 

Wat kun je onderzoeken?

In principe kun je iedere vraag of probleem systemisch onderzoeken. 

Denk aan:

  • het onbegrepen gedrag van je kind
  • je moeizame contact met één van je ouders
  • allerhande problemen in je familie
  • je relatie die niet lekker loopt
  • als je als ouders niet op één lijn zit
  • op je werk heb je moeite met de rol van je leidinggevende
  • welke baan of studie het beste bij jou past
  • een afweging maken bij belangrijke keuzes
  • welke talenten je verder helpen
  • en zo onneindig veel meer
Praktijk Maud Soeters Systeem opstelling

Individuele opstellingen

We stellen op met vloerankers (vilten matjes) op de grond, maar dat kan ook met poppetjes en blokjes op de tafel.

Het fijne van de vloerankers is, dat je de verschillende posities heel makkelijk zelf in kunt voelen door op de matjes te gaan staan. En zoals eerder beschreven, kunnen we dus ook opstellen in een visualisatie .

 

Door de verschillende posities te voelen, worden nieuwe mogelijkheden en oplossingen zichtbaar. Dit leidt uiteindelijk weer tot gedragsveranderingen (dit is heel in het kort, er valt veel meer over te vertellen!). 

 

Systemisch werk is heel geschikt voor hoogsensitieve personen. Je kunt immers goed meevoelen en invoelen wat er gebeurt en wat er nodig is. Dat maakt het makkelijk voor je en daardoor heeft het veel resultaat.

Zelf ben ik erg enthousiast over deze manier van werken. Het heeft iets heel bijzonders om op een plek in te kunnen voelen hoe het met iemand is, wat die nodig heeft en hoe diens band met de ander is. Je kunt veel informatie hieruit halen en soms is dat invoelen al voldoende!

 

Systemisch werk heeft zijn bereik in de 3e en 4e dimensie (het nu, ouders, grootouders, verdere voorouders. De levenden en de overledenen dus). 

 

Wil je weten of systemisch werk jou kan helpen? Klik op de button onderaan.

 

Multidimenionale opstellingen

Inmiddels geef ik samen met Marjan van Buuren multidimensionale opstellingen, ook een vorm van systemisch werk. Hier werken we o.a. met karmische velden, de velden van de ziel, A.I. en paralelle tijdlijnen.

Als we er met een "gewone opstelling" niet uitkomen, kan een multidimensionale opstelling een volgende stap zijn.