Hypnotherapie en regressie


Wat is hypnotherapie?

Hypnotherapie is therapie terwijl je onder hypnose bent. Hypnose of trance brengt je voorbij je kritische brein in je eigen onderbewuste, daar waar al je herinneringen en overtuigingen, waar al je gevoelens en je gedachten zijn opgeslagen.

Je denken is nog wel aanwezig, maar  meer op de achtergrond. Je bent  ontspannen, in een toestand van zijn zoals bij dagdromen of mediteren. Daarom voelt  hypnose ook zo vertrouwd en prettig aan. 

 

Hypnotherapie is zo krachtig, omdat het een ingang is om met je onderbwuste te werken. Dit onderbewuste wordt ook je onbewuste genoemd: je weet vaak niet bewust of precies wat je hebt opgeslagen. Je kunt je onderbewuste zien als een harde sschijf, die alles wat je mee maakt opslaat en in hypnose kun je die informatie heel gericht terughalen. Vergelijk het met een zoekopdracht op je pc: die informatie die op dat moment nodig is, komt boven. En die informatie helpt je verder om inzichten op te doen, los te laten en te veranderen.

 

Dus onder hypnose maak je verbinding met dat wijze deel in jezelf, dat antwoorden heeft op je vragen. Datzelfde deel kan je trouwens ook helpen om passende oplossingen te vinden voor nieuw gedrag.

 

Hypnose uitgelegd

Je bent gedurende je dag meerdere keren in hypnose of trance. Aan de hand van de afbeelding zal ik het je uitleggen:

 • Beta: als we samen praten, als je aan het werk bent ben je in deze staat, waarin je helder en alert bent en goed na kunt denken
 • Alpha: het lukt ons niet zolang achter elkaar in de beta staat te blijven. We zakken heel snel in deze alpha staat van mijmeren en dagdromen. Even uit het raam kijken terwijl je gedachten wegdwalen of dat benzinestation niet echt gezien hebben, terwijl je daar iedere dag langs rijdt
 • Theta: we werken in hypnose of trance in dit bewustzijnsdeel. Vandaar, dat je ook bewust bent en meekrijgt wat we doen. Je bent in deze laag meer ontspannen dan in alpha. Het is ook de staat waarin je bent net voordat je in slaap valt en wanneer je weer wakker aan het worden bent. Je bent er dus bij en stil liggen of zitten is makkelijk, want je hebt weinig behoefte om te bewegen. Je bent met je aandacht bij jezelf 
 • Delta: slaapstaat. Vroeger werkten hypnotherapeuten vanuit deze staat. Clienten waren afhankelijk van bandopnamen om te ervaren wat er in hun sessie gebeurd was. Gelukkig is dit niet meer nodig! Dit heeft alles te maken met de hogere trilling waar we als mensen tegenwoordig in verkeren.

Dus gedurende je hypnose verkeer in je in trance. Je hersenen zijn in de theta staat. Je kunt horen, praten en informatie uit jezelf naar boven halen. Je wéét wat er gebeurt. Je bent dus ook in staat om het aan te geven als het niet prettig is voor je.

 

 

Spannend hypnotherapie?

Dat snap ik als je daar zo over denkt. Ik vond het zelf ook spannend de eerste keer dat ik in hypnose ging. Maar wat is het een fijne ervaring! En dit zie ik ook terug bij mijn clienten, die vaak liever nog even in trance blijven, omdat het daar zo fijn is en zo vertouwd voelt. 

 

Weet je trouwens, dat je alleen in hypnose of trance kunt raken als je dat zelf wil? Dat maakt dat eigenlijk alle hypnose zelfhypnose is. Mooi toch, zo blijf je zelf baas.

 

Wat doet hypnotherapie voor je?

Hypnotherapie is een snelle en doeltreffende en diepgaande therapie, waarmee je in een paar sessies een probleem grondig aan kunt pakken. Oude ballast loslaten en iets nieuws creeren. Met vaak verrassend goede resultaten.

 

Tijdens hypnose kun je ook heel goed verkennen waar oplossingen liggen en je kunt nieuwe doelen stellen. Je onderbwuste neemt deze nieuwe oplossingen makkelijker aan op dit niveau, omdat je ze diepgaand kunt ervaren en zo het juiste voor jou kunt kiezen en kunt integreren in je syteeem. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het niet. Het lijkt een beetje op dagdromen: je fantaseert welke kant iets op kan gaan en dat doet iets met je. Hypnotherapie gaat dieper en werkt met blijvender resultaat.

 

Regressie

Eén van de technieken in hypnotherapie is regressie. Terwijl je onder hypnose bent, kun je een regressie doen.

Onder mijn begeleiding ga je dan terug naar het moment van ontstaan van je probleem. Dat moment kan in dit leven zijn, in de baarmoeder of zelfs daarvoor, in een ander leven of soms zelfs een andere dimensie.

Door deze situatie in het verleden onder hypnose te onderzoeken, emoties te verwerken en overtuigingen los te laten, kun je los komen van dat wat je nu zo belast. En ik help je om op een doeltreffende wijze nieuwe manieren aan te leren, die je helpen om nu met een dergelijke situatie om te gaan.

 

Tijdens een regressie maak ik ook gebruik van systemisch werk, energetisch werk en innerlijk kind werk 

 

 

QHHT

Ik ben ook gecertificeerd QHHT level 1 en 2 practioner. QHHT staat voor Quantum Healing Hypnosis Practioner.

QHHT is een dagsessie, waarin we ons bezig houden met regressie. Een prachtige manier van werken met diepgaande resultaten. Lees meer.

 

 

Waarom ik enthousiast        ben over hypnotherapie:

Hypnotherapie sluit aan bij hoe ik al werkte: ik bracht iemand in diepe ontspanning, dit is een lichte trance waardoor je al meer bij je gevoel kwam. Hypnotherapie gaat nog een stapje verder en daarmee ervaar ik, dat we makkelijker bij de kern van een probleem komen en dan is een oplossing ook dichterbij.

 

Verder kan ik de technieken die ik al gebruikte heel mooi inpassen in de hypnotherapie: het systemisch werk,  energetisch werk, innerlijk kind werk en healing. Daarom ben ik zo blij met hypnotherapie: het is een krachtige aanvulling en een mooie verdieping om sneller tot diepere resultaten te komen.

 

Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut en aangesloten bij de National Hypnotist Guild.

 

Zelfhypnose leren

Tijdens de hypnotherapie sessies leer ik je desgwenst zelfhypnose aan zodat je zelf hypnose kunt gebruiken als ondersteuning bij iets waar we in een sessie aan gewerkt hebben. Denk aan: je beter leren te ontspannen, je zelfvertrouwen vergroten en je innerlijk versterken en het stellen van doelen.

 

Zelfhypnose is niet moeilijk om te leren. Ik neem een hynose script speciaal voor jou op. Deze geluidsopname zet je op je telefoon of pc zodat je deze makkelijk kunt gebruiken. Zo ondersteun je je  proces en bereik je je doel makkelijker en sneller.

 

Wanneer hypnotherapie?

Hypnotherapie kan je helpen bij heel veel problemen zoals:

 • vragen of problemen die te maken hebben met je verleden (dit noemen we regressie)
 • laag zelfbeeld
 • angsten
 • trauma
 • depressie
 • burn-out
 • stress / slecht kunnen ontspannen 
 • willen veranderen van gewoontes 
 • onoplosbare fysieke klachten zoals migraine, hoofdpijn en tinnitus
 • wanneer andere therapieën je niet brachten wat je nodig hebt

 

Daarnaast helpt hypnotherapie je om:

 • je onbewuste mogelijkheden te ontdekken 
 • onbewuste oorzaken naar boven te halen en zo tot oplossingen en heling te komen
 • je zelfvertrouwen en eigenwaarde te vergroten
 • je innerlijke groei te bevorderen
 • beter in contact te komen met jezelf
 • meer grip krijgen en richting geven aan je leven
 • te leren ontpannen en grip op je stress te krijgen

Hypnotherapie is niet geschikt als je:

 • psychiatrische problemen hebt zoals een ernstige depressie, een bipolaire stoornis, borderline, psychose, schizofrenie, alzheimer, labiele persoonlijkheid
 • ernstige verslavingsproblemen hebt
 • gevoelsonderdrukkende medicatie gebruikt waardoor dat je emotioneel te vlak bent om profijt te hebben van hypnotherapie

In geval van twijfel vraag ik je eerst je huisarts of specialist te raadplegen en met hen te overleggen. 

 

Een hypnotherapie sessie duurt 1,5 uur. Het aantal sessies is afhankelijk van je vraag of probleem.

 

Ik vertel je er graag meer over hypnotherapie, want de mogelijkheden zijn zo groot.