Hypnotherapie en regressie


Wat is hypnotherapie?

Hypnotherapie is therapie terwijl je onder hypnose bent. Hypnose of trance brengt je voorbij je kritische brein in je eigen onderbewuste, daar waar al je herinneringen en overtuigingen, al je gevoelens en je gedachten zijn opgeslagen. Je denken is nog wel aanwezig, maar wat meer op de achtergrond. Je bent meer ontspannen, in een toestand van zijn zoals bij dagdromen of mediteren. Daarom voelt  hypnose ook zo vertrouwd en prettig aan. 

 

Hypnotherapie is zo krachtig, omdat het een ingang is om met je onderbwuste te werken. Dit onderbewuste wordt ook je onbewuste genoemd: je weet vaak niet bewust of precies wat je hebt opgeslagen. Maar je kunt je onderbewuste zien als een recorder die alles wat je mee maakt opslaat. En in hypnose kun je die informatie heel gericht terughalen. Vergelijk het met een zoekopdracht op je pc: die informatie die op dat moment nodig is, komt boven. En die informatie helpt je verder om inzichten op te doen, los te laten en te veranderen.

Dus onder hypnose maak je verbinding met dat wijze deel in jezelf, dat antwoorden heeft op je vragen.

 

Regressie

Een regressie onder hypnose is een vorm van hypnotherapie. Onder begeleiding ga je terug naar het moment van ontstaan van je probleem (dat kan al zijn voor je geboren werd). Door deze situatie in het verleden onder hypnose te onderzoeken, emoties te vewerken en overtuigingen los te laten, kun je los komen van dat wat je nu zo belast. En je kunt op een doeltreffende wijze nieuwe manieren aanleren, die je beter helpen om met een dergelijke situatie om te gaan.

 

Tijdens een regressie maak ik ook gebruik van systemisch werk, energetisch werk en innerlijk kind werk 

 

Spannend hypnotherapie?

Dat snap ik als je daar zo over denkt. Ik vond het zelf ook spannend de eerste keer dat ik in hypnose ging. Maar ik vond en vind het een fijne ervaring. En dit zie ik ook terug bij mijn clienten, die vaak liever nog even in trance blijven, omdat het daar zo fijn is.  

Weet je trouwens, dat je alleen in hypnose of trance kunt raken als je dat zelf wil? Dat maakt dat eigenlijk alle hypnose zelfhypnose is. Mooi toch, zo blijf je zelf baas.

 

Wat doet hypnotherapie voor je?

Hypnotherapie is een snelle en doeltreffende en veilige therapie, waarmee je in een paar sessies een probleem grondig aan kunt pakken. Met vaak verrassend goede resultaten.

 

Waarom ik enthousiast        ben over hypnotherapie:

Hypnotherapie sluit aan bij hoe ik al werkte: ik bracht iemand in diepe ontspanning, waardoor je al meer bij je gevoel kwam. Hypnotherapie gaat nog net een stapje verder en daarmee ervaar ik, dat we makkelijker bij de kern van een probleem komen en dan is een oplossing ook dichterbij.

Verder kan ik de technieken die ik al gebruikte heel mooi inpassen in de hypnotherapie: het systemisch werk, het energetisch werk, het innerlijk kind werk en daarmee ook healing. Daarom ben ik zo blij met hypnotherapie: het is een krachtige aanvulling en een mooie verdieping om sneller tot resultaten te komen.

In september 2020 rond ik mijn opleiding"Hypnotherapie en regressie" volledig af.

Zelfhypnose leren

Tijdens de hypnotherapie sessies leer ik je desgwenst zelfhypnose aan zodat je zelf hypnose kunt gebruiken als ondersteuning bij iets waar we in een sessie aan gewerkt hebben. Denk aan: je beter leren te ontspannen, je zelfvertrouwen vergroten of je innerlijk versterken.

 

Zelfhypnose is niet moeilijk om te leren. Ik kan een hynosescript speciaal voor jou opnemen. Deze geluidsopname zet je op je telefoon of pc zodat je deze makkelijk kunt gebruiken. Zo ondersteun je je  proces en bereik je je doel makkelijker en sneller.

 

Wanneer hypnotherapie en regressie?

Hypnotherapie kan je helpen bij heel veel problemen zoals:

 

 • vragen of problemen die te maken hebben met je verleden (dit noemen we regressie)
 • angsten
 • trauma
 • depressie
 • burn-out
 • stress / slecht kunnen ontspannen 
 • willen veranderen van gewoontes 
 • onoplosbare fysieke klachten zoals migraine, hoofdpijn en andere pijn
 • wanneer andere therapieën je niet brachten wat je nodig hebt

 

Daarnaast helpt hypnotherapie je om:

 • je onbewuste mogelijkheden te ontdekken 
 • je zelfvertrouwen en eigenwaarde te vergroten
 • je innerlijke groei te bevorderen
 • beter in contact te komen met jezelf
 • meer grip krijgen en richting geven aan je leven

Hypnotherapie is het niet geschikt bij: 

 • psychiatrische problemen (zoals een ernstige depressie, een bipolaire stoornis, borderline, psychose, schizofrenie)
 • ernstige verslavingsproblemen
 • het zodanige gebruik van gevoelsonderdrukkende medicatie, dat je emotioneel te vlak bent om profijt te hebben van hypnotherapie.

En natuurlijk is het belangrijk om in geval van twijfel bij lichamelijke- of psychische klachten altijd eerst je huisarts of een specialist te raadplegen. 

 

Hypnotherapie is: 

 • nooit tegen jouw wil in
 • niet de controle uit handen geven
 • geen afwezig zijn of slapen

Een hypnotherapie sessie duurt 1,5 uur. Het aantal sessies is afhankelijk van je vraag of probleem.